Over mezelf

Over mezelf

Mama van, echtgenote van, plusmama van, dochter van, (schoon)zus van, officemanager, HR consultant, verpleegkundige…. Zelden zijn verhalen beknopt en eenvoudig, ook het mijne dus niet.

In mijn professionele loopbaan was het luisteren en meeleven met de verhalen van anderen, zowel als HR en outplacementcoach en later als verpleegkundige een belangrijk aspect. Luisteren, troosten, verzorgen, motiveren –  het verhaal van anderen proberen te begrijpen en richting te geven. 

Tijdens een burn-out en vele ups en downs ontdekte ik hoe creatief bezig zijn, zorgde voor rust in mijn hoofd. Hoe ik kon genieten van het creëren, blij kon worden van kliederen met verf, van mooie kleurtjes. Er sloop weer speelsheid in mijn hoofd en kinderlijke blijheid in mijn hart bij het spelen met verf, het verzamelen van materialen en het knutselen en bricoleren. Het bracht er mij ook toe om – na vele jaren – het belang van mijn eigen kinderverhaal te zien en daar ook de aandacht aan te geven die het verdiende. 

Het verhaal van Villa Colette is gebaseerd op een innerlijke zoektocht en het verlangen naar veiligheid, geborgenheid en rust.

Bij Villa Colette mogen mensen zich echt welkom voelen.

Een snuifje empathie maakt dat ik makkelijk mensen kan aanvoelen: het is ook wat mij dreef als HR-consultant, ontslagbegeleider en later verpleegkundige. Voeg daarbij wat creativiteit, zelfrelativering en humor – wat maakt dat ik voor ieder praktisch probleem wel een oplossing vind.

Lang voor het hip werd, was ik al een hevige fan van het kringwinkelen

Oude spullen een nieuw leven geven, nu bekend als ‘upcycling’, doe ik heel graag. Je omarmt de imperfecties en geschiedenis van het voorwerp en ziet het nieuw potentieel dat het nog in zich heeft.

Het is een visie die ook in de workshops zal doorleven: verrassende dingen doen met vertrouwde materialen. Je fantasie de vrije loop laten!

Out-of-the box-denken is een ‘way of life’ in plaats van een oefening op een moment dat creatie wordt verwacht.

Bij het organiseren van creatieve activiteiten en de inrichting van het pand ligt de nadruk dan ook op de huiselijke en veilige sfeer.

Doodgewone spullen en oude huisraad kunnen door een kleine upgrade een nieuw verhaal vertellen. Gezelligheid en originaliteit zit soms in de kleine zaken.

Opvallende accenten, onverwachte details, verhaaltjes in kleine spulletjes en grote geheimen in oude boeken…

De villa

Een huiselijke sfeer en warme welkom zijn het visitekaartje. Achter de statige gevel van het pand ligt een warm nestje verborgen met heel veel mogelijkheden. Villa Colette brengt een modulair pand waar op maat van ieder gezelschap een mooi samenzijn kan worden georganiseerd.

Hoe het allemaal begon

Sommige plaatsen stralen het uit; de huiselijkheid en de warmte. Je komt binnen en het voelt goed. Het pand op de hoek van de Beukendreef en de Stationsstraat sprak me al heel wat jaren aan.